React و Angular دو فریمورک محبوب زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت هستند؛ زبانی که هر چند وقت یک بار یک فریمورک یا یک کتابخانه ی جدید از آن ایجاد و منتشر میشود و ممکن است طی مدت کوتاهی به محبوبیت زیادی پیدا کند. در این مقاله قصد داریم تا در مورد دو تا از فریمورک ها و کتابخانه های پر طرفدار این زبان، React و Agular بحث کنیم و بررسی کوتاهی در مورد مزایا و معایب ریکت و انگولار هر کدام از آنها داشته باشیم.
اصلا مقایسه REACT و ANGULAR کار درستی نیست
مقایسه ی بین react و angular کار چندان مناسب و معقولی نیست چرا که react (ریکت) یک کتابخانه یا به بیانی دیگر یک library از زبان جاوا اسکریپت است در حالی که Angular (انگولار) یک چارچوب برنامه نویسی یا یک فریمورک به حساب می آید. اما به هر حال این مقایسه را تا حدی که ممکن است انجام میدهیم تا اگر قصد یادگیری هرکدام از آنها را دارید بتوانید راحت تر انتخاب کنید و مسیر درستی را انتخاب کنید. React یا Angular؟
مقایسه جامعه ی آماری react و angular
کتابخانه React که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد. React توسط شرکت گوگل عرضه و همچنان هم توسط همین شرکت پشتیبانی میشود. فریمورک Angular مدتی بعد و در سال ۲۰۱۶ توسط شرکت google منتشر شد.
اگر به گیت هاب برویم و به تعداد ستاره های مربوط به React و Angular نگاهی بیندازیم متوجه میشویم که تعداد ستاره های react (ریکت) در حدود ۱۲۰ هزارتا هست که این تعداد در مورد angular (انگولار) بسیار کمتر و در حدود ۴۵ هزارتا میباشد.
در مقایسه React و Angular از لحاظ محبوبیت، پرچم react بالاست
طبق میانگین آمار بدست امده در مقایسه React و Angular ، تعداد برنامه نویس ها و انجمن هایی که به صورت تخصصی بر روی react کار میکنند بسیار بیشتر از انگولار میباشد. یکی از مهم ترین دلایل این است که انگولار از ریکت جدیدتر است و گفتنی است که این آمار خیلی نمیتواند بر محبوبیت React، تاثیرگذار باشد چرا که مستندات فریمورک Angular بسیار زیاد و بالاست و جامعه ی پشتیبانی بزرگی دارد.
علت استفاده از فریمورکی مانند angular و react این است که ما بتوانیم برنامه و وبسایت های تک صفحه ای ایجاد کنیم به طوری که بدون تغییر صفحه اطلاعات صفحه دیگر به طور کامل بارگذاری شود. این قابلیت (SPA که مخفف Single Page Application) در ساخت و توسعه ی شبکه های اجتماعی و وبسایت های بزرگ با امکانات بالا بسیار کاربرد دارد.
تفاوت ساختاری react و angular
توانایی نوشتن کد با انعطاف بالا در ReactJS یکی از اصلی ترین ویژگی های آن می باشد. داشتن زمان کافی برای ارتباط برقرارکردن بخش های مختلف یک وبسایت، به برنامه نویس ها این امکان را میدهد تا طراحی Front-End وبسایت با بخش های دیگر آن سازگاری داشته باشد. در مقایسه با angular ،React براساس مدل نمایش یا view طراحی شده و این در حالی است که ساختار Angularjs به معماری MVVM تغییر پیدا کرده است. معماری MVVM باعث میشود تا ما بتوانیم بخش منطقی کدهای خودمان را از بخش view برنامه تفکیک کنیم. همین دلیل موجب آن می شود تا ReactJS نسبت به Angularjs همگام سازی بیشتری با وبسایت یا برنامه ما داشته باشد.
انگولار نسبت به ریکت یک فریمورک بزرگ محسوب میشود و از سرعت بالایی برخوردار است. ریکت هم مانند انگولار برای ساخت (SPA) کاربرد دارد در حالی که توسعه دهندگان به جای نوسازی کامل صفحه تنها بخشی از آن را که نیاز به تغییر دارد بارگذاری میشود که این موضوع باعث افزایش چشمگیر سرعت بارگذاری صفحات برنامه یا وبسایت ما میشوند و حجم کمتری از اطلاعات در هر بار نوسازی بین سرور و کلاینت مبادله میشود.
تفاوت در یادگیری angular و react ؟
یکی از مهم ترین مسائل که در یادگیری React و Angular باید به آن دقت کرد سادگی در یادگرفتن این دو است. یادگیری کتابخانه ی React نسبت به Angular بسیار ساده تر است و برای یادگیری آن توسعه دهندگان نیاز به توانایی های عجیب و دانش بالایی ندارند. یادگیری Angular به دلیل داشتن Syntax پیچیده و تا حدی سخت برای برنامه نویس ها تازه کار، کار پر دردسری خواهد بود. برای یادگیری راحت هر کدام از این دو لازم است که تا حدی زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت را بلد باشیم و آشنایی لازم با کد های آن را کسب کنیم. سپس برای یاد گیری انگولار می بایست اکما اسکریپت ۶ (ES6) و تایپ اسکریپت (TypeScript) را به خوبی یاد بگیریم تا در مسیر آموزش به مشکل برنخوریم و برای یادگیری ریکت باید به ساختار JSX تسلط کافی را بدست بیاوریم.
مقایسه Reactjs با Angularjs در بازار کار!
در مجموع تمامی فریمورک های جاوا اسکریپت به دلیل کاربرد بالای آنها بازار کار خوبی را در ایران و سایر کشور ها دارند و مقایسه بین آنها در سطح بسیار محدودی صورت میگیرد. اگر بخواهیم بصورت خلاصه بازار کار انگولار و ریکت را بررسی کنیم باید بدانیم که بازار کار فریمورک ریکت در ایران بسیار عالی و پرسود میباشد اما درآمد برنامه نویس های انگولار در ایران و خارج از ایران به مراتب بالاتر است.
مقایسه react و angular در بازار کار، فعلا Angular برنده اس.
مقایسه حجم برنامه های angular و react
در طراحی برنامه ها با React توسعه دهندگان میتوانند کامپوننت های دلخواه را اضافه و کامپوننت هایی که نیاز ندارند را حذف کنند چرا که کامپوننت های بسیاری برای این زبان برنامه نویسی وجود دارد مانند react-redux ، react-route و…. در حالی که این مورد در فرمورک angular به این شکل نیست وتمامی بخش های آن به طور کامل هنگام استفاده در دسترس هستند. این موضوع باعث میشود تا در حین اجرای پروژه ها با انگولار حجم بالایی از منابع سیستم به کار گرفته شود؛ به همین دلیل انگولار برای پروژه های بسیار بزرگ و سازمانی گزینه ی مناسب تری است.
حرف آخر در مقایسه بین React و Angular
اگر میخواهید که یک فریم ورک برای طراحی پروژه های متوسط و بزرگ یاد بگیرید که کار با آن راحت باشد میتوانید به سراغ React بروید و از آن استفاده کنید، ولی اگر قصد یادگیری یک فریمورک برای پروژه های بزرگ و سازمانی را دارید از Angular استفاده کنید چرا که امکانات بالایی را در اختیار شما قرار میدهد. لطفا اگر در مورد استفاده از هر یک از این فریم ورک های تجربه یا اطلاعاتی دارید در پایین همین پست کامنت کنید تا دیگر دوستان هم از آن استفاده کنند.